Звернення Голови Державної служби фінансового моніторингу України Ігоря Черкаського з нагоди Дня працівника системи фінансового моніторингу

Сьогодні 28 листопада відзначається День працівника системи фінансового моніторингу.

Ключовою метою системи фінансового моніторингу є запобігання та протидія фінансуванню тероризму, фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення та легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом.

В умовах воєнного стану, десятки тисяч працівників державного та приватного секторів щоденно реалізують комплекс системних практичних заходів фінансового моніторингу щодо виявлення та блокування фінансових операцій злочинців, колаборантів, зрадників і тих, хто сприяє фінансуванню російської агресії.

Саме тому значення системи фінансового моніторингу, як важливого аналітичного осередку в Україні є дуже високим і має завжди підтверджуватись практикою та здобутками на всіх її рівнях, у тому числі на міжнародному.

Звертаючись до кожного працівника, який працює на ниві фінансової розвідки, хочу подякувати та відзначити Вашу важливу роль у розвитку та функціонуванні фінансової безпеки нашої держави.

Ваша професійна робота є величезним внеском у досягнення спільних цілей, які пов’язані з нашою майбутньою Перемогою над ворогом.

Наша мета сьогодні – це зберегти цілісність та ефективність системи фінансового моніторингу, яка включає в себе невтомну роботу з управління ризиками відмивання грошей та фінансування тероризму, правові новації, національну і міжнародну співпрацю та тісну взаємодію з громадянським суспільством.

Окремо у цей день хочу подякувати усім захисникам та захисницям України, які мужньо боронять нашу землю від агресії країни – терориста.

Слава Україні та її Захисникам!

Переможемо!

З повагою

Ігор Черкаський