Відбулось тринадцяте засідання Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення

30 червня 2022 року у Державній службі фінансового моніторингу України, у форматі відеоконференції, відбулось тринадцяте засідання Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (далі – Рада).

Участь у засіданні взяли представники основних профільних державних, правоохоронних та судових органів, задіяних в системі боротьби з відмиванням злочинних доходів, а також народні депутати України.

На засіданні було обговорено заходи щодо запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення в умовах воєнного стану.

Водночас, представники державних органів обговорили результати проведеного аналізу питань Плану дій MONEYVAL, які пов’язані із внесенням змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України та нормативне врегулювання діяльності трастів в Україні.

Крім того, члени Ради поінформували присутніх про стан нормативно-правового забезпечення формування комплексної адміністративної звітності у сфері ПВК/ФТ, а також розглядалися проблемні питання проведення оцінки ризиків фінансування розповсюдження зброї масового знищення на національному рівні.

За результатами засідання складено протокол, який буде доведено для врахування в роботі усім членам Ради, а також розміщено на офіційному вебсайті Держфінмоніторингу у розділі «Координація» / «Рада» / «Матеріали засідань».

________________________________________________