Відбулася урочиста церемонія спецпогашення до 20-річчя Державної служби фінансового моніторингу України

10 січня 2022 р. на заходах, що присвячені 20-річчю з дня створення Держфінмоніторингу, відбулася урочиста церемонія спецпогашення «20 років. Державна служба фінансового моніторингу України».

До цієї події виготовлено пам’ятні поштові марки і конверти із зображенням будівлі Держфінмоніторингу та емблемою Служби.

Презентанція поштових марок та конвертів і їх церемонія погашення проходила в урочистій атмосфері за участю представників Держфінмоніторингу, керівництва Міністерства фінансів України, народного депутата України - Голови підкомітету з питань функціонування платіжних і інформаційних систем та запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, міжнародних партнерів – представників Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EUACI), проєкту Ради Європи PGG, представників державних органів України та громадськості.

Церемонію модерувала начальник Управління філателістичної продукції АТ «Укрпошта» Наталія Мухіна.

Як відмітив Голова Держфінмоніторингу Ігор Борисович Черкаський: «Нам почесно бути долученими до філателістичної справи. Вказана подія додає ще більше святковості до нашого невеличкого ювілею та насправді стане історичною віхою у роботі фінансової розвідки України. Щиро вдячний колективу Укрпошти за підтримку та популяризацію діяльності Держфінмоніторингу».

Слід відмітити, що дата, зазначена на підготовленому спеціальному поштовому штемпелі, відповідає дню ювілею, а сам оригінальний штемпель, відповідно до поштових правил, дійсний протягом лише одного дня.

Це спецпогашення є також важливим і для філателістів, адже погашені спеціальним штемпелем поштові марки набувають додаткової філателістичної цінності та є бажаним екземпляром для колекціонування.

____________________________________