Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Держфінмоніторингом та Фінансовою розвідкою Королівства Саудівська Аравія

Голова Державної служби фінансового моніторингу України Ігор Борисович Черкаський підписав з Директором Підрозділу фінансових розслідувань Cлужби безпеки (ПФР) Королівства Саудівська Аравія Генерал-майором Мохаммедом Алмухана Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері обміну інформацією стосовно відмивання коштів, фінансування тероризму i пов'язаних з ними злочинів.

Держфінмоніторинг і ПФР Королівства Саудівська Аравія обмінюватимуться інформацією щодо фінансових операцій, стосовно яких існує підозра, що вони пов’язані з відмиванням коштів, фінансуванням тероризму і пов’язаними з ними злочинами та осіб.

Також за наслідками церемонії підписання Меморандуму Ігор Черкаський та Мохаммед Алмухана обговорили актуальні питання глобального співробітництва з питань фінансового моніторингу та питання двосторонньої співпраці між національними підрозділами фінансової розвідки.

Наразі Держфінмоніторингом укладено 81 міжнародний договір міжвідомчого характеру щодо співробітництва з підрозділами фінансової розвідки іноземних держав.

________________________________________