Держфінмоніторинг з 01.07.2023 змінює порядок розміщення на офіційному сайті Держфінмоніторингу Переліку осіб, пов’язаних з провадженням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції та змін до нього

До уваги суб’єктів первинного фінансового моніторингу та розробників програмного забезпечення інформаційної взаємодії з Держфінмоніторингом.

Держфінмоніторинг з 01.07.2023 змінює порядок розміщення на офіційному сайті Держфінмоніторингу Переліку осіб, пов’язаних з провадженням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції та змін до нього (далі - Перелік осіб та зміни).

Перелік осіб та зміни будуть розміщуватись на офіційному сайті Держфінмоніторингу (https://fiu.gov.ua) у розділах:

Діяльність/Протидія тероризму/Перелік терористів/Актуальний перелік  осіб, пов’язаних з провадженням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції та

Діяльність/Протидія тероризму/Перелік терористів/Зміни до переліку  осіб, пов’язаних з провадженням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції.

У зазначених розділах сайту за постійним посиланням будуть розміщуватись наступні файли:

у форматі pdf:

BlackListFull.pdf - Перелік осіб;

BlackListChanges.pdf - останні зміни до Переліку осіб;

у форматі xml для автоматизованої обробки:

BlackListFull.xml - Перелік осіб;

BlackListChanges.xml - останні зміни до Переліку осіб.

Одночасно у розділі «Новини про зміни до переліку» сайту будуть розміщуватись повідомлення про оновлення Переліку осіб.

Звертаємо увагу банківських установ, що файли типу XY*.* з 01.07.2023 на офіційному сайті Держфінмоніторингу розміщуватись не будуть.

Файли BlackListFull.xml, BlackListChanges.xml з Переліком  осіб та змінами будуть розміщуватись без елементів transport-file,  file-meta-data «Відомості про транспортний файл» та без електронного підпису.

Кореневим (root) елементом у файлах BlackListFull.xml, BlackListChanges.xml  буде eлемент list-terror.

З описом файлів у форматі xml можна ознайомитись на офіційному сайті  Держфінмоніторингу у розділі Фінансовий моніторинг/Для банківських установ/Опис файлів доведення Переліку осіб, пов’язаних з провадженням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції (файли BlackListFull.xml, BlackListChanges.xml).