Змінено місце та час проведення Пленарного засідання FATF


У період з 15 по 20 червня п.р. у м. Москва (Російська Федерація) було заплановано проведення спільного пленарного засідання Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням коштів (FATF) та Євразійської групи по протидії легалізації злочинних доходів та фінансуванню тероризму (ЄАГ).

Водночас, Секретаріат FATF повідомив Державну службу фінансового моніторингу України про перенесення Пленарного засідання FATF з Москви до Парижа, у зв’язку з відмовою багатьох країн приймати участь у згаданому засіданні на території Російської Федерації. Пленарне засідання відбудеться 22-27 червня 2014 року.

Крім того, FATF прийняв рішення не проводити спільне пленарне засідання з ЄАГ.

Довідково: Євразійська група по протидії легалізації злочинних доходів та фінансуванню тероризму (ЄАГ) – регіональна група по типу FATF. До ЄАГ входять дев’ять держав: Білорусь, Індія, Казахстан, Китай, Киргизстан, Російська Федерація, Таджикистан, Туркменістан та Узбекистан. Секретаріат ЄАГ знаходиться у м. Москва (Російська Федерація).

Державна служба фінансового моніторингу висловлює вдячність своїм колегам з підрозділів фінансових розвідок інших країн за розуміння складної суспільно-політичної ситуації, що склалась в Україні, та підтримку нашої держави.


Прес-служба
Держфінмоніторингу України

presa@fiu.gov.ua