З’явились чергові матеріали типологічних досліджень

Держфінмоніторингом спільно з суб’єктами державного фінансового моніторингу, а також органами державної влади, в тому числі правоохоронними органами підготовлено типологічне дослідження на тему «Актуальні методи, способи та фінансові інструменти фінансування тероризму та сепаратизму».
У типологічному дослідженні визначено та узагальнено типові методи, способи, фінансові інструменти та схеми фінансування тероризму та сепаратизму. Розглянуто основні загрози та вразливості, що сприяють фінансуванню тероризму та сепаратизму.
Водночас, визначено можливі шляхи удосконалення системи протидії фінансуванню тероризму з метою упередження реалізації таких загроз через існуючі вразливості. Крім того, для суб’єктів первинного фінансового моніторингу класифіковано критерії виявлення відповідних ризиків та запропоновано шляхи їх зменшення.
Типологічне дослідження розміщено на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу (www.fiu.gov.ua) у розділі «Діяльність» - «Типології та Дослідження»/«Типології Держфінмоніторингу».