Започатковано співпрацю Держфінмоніторингу та Національного антикорупційного бюро України

 

Головою Державної служби фінансового моніторингу України Ігорем Черкаським та Директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником 30 червня 2015 року підписано Угоду про міжвідомче та інформаційне співробітництво у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та протидії корупції в Україні.
Угода має на меті встановлення основних принципів взаємодії Держфінмоніторингу та Національного антикорупційного бюро України та обміну інформацією, необхідної для виконання завдань з протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму та попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень, вчинених вищими посадовими особами, а також запобігання вчиненню нових, відповідно до законодавства України.
Як відзначив під час підписання Голова Держфінмоніторингу Ігор Черкаський:
«В умовах сьогодення, підписання і реалізації цієї Угоди є вкрай важливим і нагальним кроком, зумовленим необхідністю поєднання спільних зусиль для досягнення дієвих результатів у боротьбі з фінансовими злочинами та корупцією, і дуже важливо, що таку роботу Держфінмоніторинг проводитиме спільно з Національним антикорупційним бюро України».
Під час підписання Угоди була також встановлена домовленість щодо проведення регулярних робочих консультацій з метою обговорення та термінового вирішення нагальних питань співпраці.
Крім того, керівники Держфінмоніторингу та Національного антикорупційного бюро України узгодили питання щодо проведення обміну досвідом задля ефективного підвищення кваліфікації працівників у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму та протидії корупції.

Підписання Угоди стало ще одним кроком для забезпечення відкритості діяльності державних органів у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та корупції в Україні.

 

Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua