Започатковано серію семінарів з тематики виявлення корупційних доходів

У місті Харкові з 22 по 23 лютого 2018 року під егідою Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EU Anti-Corruption initiative) та за участі Державної служби фінансового моніторингу України, Національного антикорупційного бюро України, Національного банку України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг відбувся семінар на тему «Виявлення корупційних доходів».

Семінар був організований для представників банківських та небанківських фінансових установ, нагляд за якими здійснюється фінансовими регуляторами.

Окремий акцент на семінарі було приділено питанням щодо взаємодії антикорупційних органів та приватного сектору, критеріям ризику операцій та правочинів у державному секторі, виявленням ризику декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення.

Участь в семінарі в якості доповідачів та експертів взяли представники Державної служби фінансового моніторингу України. Представниками Держфінмоніторингу були висвітлені питання стосовно заходів обачності та моніторингу операцій публічних діячів, близьких та пов’язаних з ними осіб, також обговорювалися проблемні моменти у сфері моніторингу операцій з державними коштами, особливу увагу було зроблено на супранаціональній та національній оцінці антикорупційних та антилегалізаційних ризиків.

У подальшому Держфінмоніторингом планується продовження співробітництва з Антикорупційною ініціативою Європейського Союзу в Україні, в рамках проведення подібних заходів на центральному та регіональному рівнях.

 

 

Прес-служба

Держфінмоніторингу

presa@fiu.gov.ua

www.fiu.gov.ua