За матеріалом Держфінмоніторингу України начальника державного підприємства засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна

За результатами перевірки узагальненого матеріалу Держфінмоніторингу України, проведеної УБОЗ УМВС України в Кіровоградській області, прокуратурою Кіровоградської області порушено кримінальну справу стосовно начальника шахти за ознаками складу злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.
У ході розслідування кримінальної справи виявлено факт привласнення вказаною службовою особою обладнання державного підприємства на загальну суму 254,4 тис. грн.
Згідно з вироком Ленінського районного суду м. Кіровограда начальнику зазначеного державного підприємства призначено покарання у виді позбавлення волі  строком на 7 років з позбавленням права обіймати  посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 2 роки з  конфіскацією всього майна, яке є власністю засудженого.
Крім цього, судом частково задоволено цивільний позов державного підприємства.

 

Прес-служба
Держфінмоніторингу України

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua