За матеріалом Держфінмоніторингу України на директора підприємства накладено штраф більше 1 мільйона гривень

Івано-Франківським міським судом розглянуто кримінальну справу за обвинуваченням приватного підприємця «П» та директора суб’єкта господарювання «Т», у ході розслідування якої правоохоронними органами було використано узагальнений матеріал Держфінмоніторингу України.
У ході судового розгляду кримінальної справи встановлено, що вказані особи незаконно формували валові доходи та податковий кредит з ПДВ, підроблюючи документи, які видаються та посвідчуються підприємством і громадянином-підприємцем, чим вчинили злочини, передбачені ч.3 ст.212 (Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів в особливо великих розмірах), ч.1, 3 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч.2 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Згідно з вироком, громадянину України «П.» призначено покарання у виді обмеження волі строком на 3 роки з іспитовим строком 2 роки, громадянину України «Т.» призначено покарання у виді штрафу в сумі 1,2 млн. грн., з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 2 роки.

 

Прес-служба
Держфінмоніторингу України

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua