З урахуванням матеріалів Держфінмоніторингу України шахраїв притягнуто до кримінальної відповідальності

Держфінмоніторингом України, з урахуванням інформації, викладеної в листі УМВС України в Закарпатській області, підготовлено узагальнений матеріал стосовно проведення юридичними та фізичними особами на території Закарпатської області фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.
Зазначений матеріал використано вказаним підрозділом внутрішніх справ у кримінальному провадженні, розпочатому за ч.4 ст.190 (Шахрайство),  ч.2 ст.367 (Службова недбалість), ч.3 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.
Під час досудового розслідування, встановлено, що три особи, з яких дві службовці – директор та бухгалтер кредитної спілки, шляхом оформлення фіктивних споживчих кредитів на 37 громадян України, заволоділи коштами кредитної спілки на загальну суму більше 1,3 млн. гривень.
Крім цього, в ході слідства накладено арешт на майно обвинувачених на загальну суму більше 2,4 млн. грн.
Кримінальну справу розглянуто Ужгородським міськрайонним судом.
Згідно з вироком, зазначені особи визнані винними та притягнуті до різних видів та строків покарання в залежності від міри їх вини, у тому числі, до позбавлення волі та конфіскації майна.
Водночас, судом прийнято рішення щодо стягнення з них коштів на суму більше 1,3 млн. грн. в рахунок відшкодування матеріальної шкоди, спричиненої кредитній спілці.

Прес-служба
Держфінмоніторингу України

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua