Взаємодія з громадськістю один із важливих пріорітетів у роботі Держфінмоніторингу

Напередодні Дня працівника системи фінансового моніторингу, 26 листопада 2021 року, в онлайн режимі відбувся урочистий захід, присвячений цьому професійному святу.

Організаторами заходу виступили Всеукраїнська асоціація кредитних спілок та Всеукраїнська асоціація сертифікованих працівників фінансового моніторингу, за участі членів громадянського суспільства, суб’єктів первинного фінансового моніторингу та представників Держфінмоніторингу, Міністерства фінансів України і Національного банку України.

На початку заходу з привітальним словом виступив Міністр фінансів України, Сергій Марченко, який підкреслив важливість системи фінансового моніторингу для розвитку країни вцілому.

У свою чергу, у привітанні з боку керівництва Держфінмоніторингу окреслено основні аспекти співпраці Держфінмоніторингу з приватним сектором та державними органами та подальші кроки щодо удосконалення співробітництва.

Привітальні слова також пролунали з боку представників Національного банку України, приватного сектору та громадськості.

Під час заходу учасників було ознайомлено з інформацією про історичні аспекти розвитку фінансової розвідки в Україні.

Після вказаного заходу відбулось чергове засідання Громадської ради при Держфінмоніторингу.

Під час засідання представники Держфінмоніторингу поінформували присутніх щодо впровадження Е-кабінету системи фінансового моніторингу.

Крім того, було обговорено Орієнтовний план проведення Державною службою фінансового моніторингу України консультацій з громадськістю та План роботи Громадської ради на 2022 рік.

З матеріалами засідання Громадської ради можливо буде ознайомитись на офіційному вебсайті Держфінмоніторингу у розділі «Зв’язки з громадськістю»/«Громадська рада».

________________________________________________