Відбувся семінар щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму у сфері грального бізнесу

Представники Держфінмоніторингу 25 вересня ц.р. взяли участь в семінарі «Дотримання вимог законодавства щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму у сфері грального бізнесу».

Вказаний семінар проведено за ініціативи Міністерства фінансів України в рамках реалізації проекту ЄС/Ради Європи «Посилення заходів щодо протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму в Україні», в поєднаному форматі живого спілкування (off-line) та on-line з дотриманням всіх відповідних вимог карантинних заходів.

Під час семінару обговорено міжнародні стандарти протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму у сфері грального бізнесу та азартних ігор (включаючи онлайн-казино), ризик-орієнтований підхід та основні фактори ризику в даній сфері,  а також особливості виявлення, аналізу та повідомлення про підозрілі операції, пов’язані з гральним бізнесом.

Окремо в рамках заходу обговорено питання, пов’язані з реалізацією державними органами функції нагляду за додержанням вимог законодавства фінансового моніторингу у сфері грального бізнесу, а також взаємодії відповідних органів з підрозділами фінансової розвідки та правоохоронними органами.

 

________________________________________________