Відбувся міжнародний регіональний семінар щодо ефективної імплементації 8 рекомендації FATF “EU Global Facility Pilot Regional Event on FATF Rec 8”

Представники Держфінмоніторингу, у період з 2 по 6 листопада ц.р., взяли участь в семінарі щодо ефективної імплементації 8 рекомендації FATF «Неприбуткові організації» - “EU Global Facility Pilot Regional Event on FATF Rec 8”.

Вказаний семінар проведено за ініціативи партнерського підрозділу фінансової розвідки Молдови за сприяння EU AML/CFT Global Facility,  в on-line форматі.

Під час семінару експерти EU AML/CFT Global Facility висвітлили основні аспекти та питання відповідності національних систем ПВК-ФТ рекомендації 8 FATF, зокрема питання:

-       ризик-орієнтованого підходу до сектору НПО та його використання на практиці;

-       оцінки ризиків фінансування тероризму сектору НПО;

-       взаємодії між учасниками системи ПВК-ФТ та сектором НПО;

-       кращих практик міжвідомчої співпраці;

-       важливості навчальних заходів та підвищення обізнаності основних стейкхолдерів.

Також, у ході заходу представники ПФР Литви, Польщі, Молдови, Румунії, Грузії та України поділилися власним досвідом та взяли участь у обговоренні ключових питань ефективної імплементації 8 Рекомендації FATF.

В цьому контексті наголошуємо на важливості врахування та використання в роботі учасниками ПВК-ФТ системи та іншими стейкхолдерами результатів Національної оцінки ризиків, зокрема, щодо вразливостей сектору неприбуткових організацій, а також щорічного огляду цього сектору.

За результатами заходу було вирішено продовжити роботу щодо подальшої регіональної співпраці за участі партнерських ПФР та проекту EU AML/CFT Global Facility вконтексті вказаного питання.

 

_________________________________________