Відбулося чотирнадцяте засідання Ради з питань дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванні тероризму

26 травня 2014 року відбулося чотирнадцяте засідання Ради з питань дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванні тероризму.
У засіданні Ради прийняли участь представники Держфінмоніторингу України, Адміністрації Президента України, Апарату Ради національної безпеки і оборони України, заінтересованих державних та правоохоронних органів, саморегулівних організацій.
Згідно з порядком денним, на засіданні Ради обговорено пропозиції про внесення змін до Плану роботи Ради на 2014 рік та схвалено відповідні зміни.
Крім того,  обговорено питання щодо оперативного розміщення Держфінмоніторингом України на його офіційному Веб-сайті типологій міжнародних організацій, що здійснюють діяльність у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму, або тих, що опрацьовуються Держфінмоніторингом.
З цього приводу, Держфінмоніторингом України поінформовано про практичні кроки, які вживаються щодо протидії фінансуванню тероризму, а також, що типології з рекомендаціями по виявленню схем відмивання коштів та фінансування тероризму, посібники та методичні матеріали регулярно розміщуються Держфінмоніторингом на своєму офіційному Веб-сайті.
Разом з тим, з урахуванням надзвичайної актуальності вказаного питання, на засіданні було запропоновано суб’єктам державного фінансового моніторингу, з урахуванням специфіки діяльності суб’єктів первинного фінансового моніторингу, підготувати в межах компетенції відповідні методичні рекомендації щодо ризику здійснення фінансування сепаратистських та терористичних заходів на території України.
Результати проведеного засідання Ради викладено в протоколі, який буде розміщено на веб-сайті Держфінмоніторингу України та направлено всім членам Ради.

 

Прес-служба
Держфінмоніторингу України

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua