Відбулось засідання Ради з питань запобігання та протидії

04 червня 2021 року у Державній службі фінансового моніторингу України, у форматі відеоконференції, відбулось одинадцяте засідання Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (далі – Рада).

Участь у засіданні Ради взяли представники основних профільних державних, правоохоронних та судових органів, задіяних в системі боротьби з відмиванням злочинних доходів.

На засіданні обговорено стан виконання пунктів Плану дій щодо удосконалення національної системи фінансового моніторингу за результатами 5-го раунду оцінки України Комітетом MONEYVAL, зокрема, які стосуються необхідності внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України.

Також розглянуто стан підготовки нормативно-правового акту, щодо доказових стандартів обґрунтованої підозри для включення/виключення до/з відповідних санкційних переліків, у тому числі переліку осіб, пов’язаних з провадженням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції.

Крім того, члени Ради (суб’єкти державного фінансового моніторингу) поінформували присутніх про стан приведення нормативно-правових актів у сфері ПВК/ФТ у відповідність до антилегалізаційного Закону.

Водночас, на засіданні розглянуто та схвалено оновлений персональний склад Ради та зміни до складу Робочої групи з питань запобігання та протидії фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

За результатами засідання складено протокол, який буде доведено для врахування в роботі усім зацікавленим державним органам, а також розміщено на офіційному вебсайті Держфінмоніторингу у розділі «Координація» / «Рада» / «Матеріали засідань».

____________________________________________________