Відбулось засідання Робочої групи з проведення секторальної оцінки ризиків в системі ПВК/ФТ

25 жовтня 2018 року в Державній службі фінансового моніторингу України відбулось засідання Робочої групи з проведення секторальної оцінки ризиків в системі ПВК/ФТ (далі – Робоча група).
Участь у засіданні Робочої групи взяли представники основних профільних державних органів, задіяних в системі боротьби з відмиванням злочинних доходів.
В ході засідання Держфінмоніторингом презентовано концепцію проекту оновленої Методології проведення національної оцінки ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму в Україні та представлено результати секторальної оцінки ризиків використання ринку нерухомості для легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом та фінансування тероризму.
Зазначений проект методології розроблений з урахуванням Міжнародних стандартів на основі кращих практик проведення національних оцінок ризиків у провідних країнах світу, та є систематизованою сукупністю підходів, способів, методів, прийомів та процедур, що будуть застосовані учасниками при проведенні чергової Національної оцінки ризиків.
У свою чергу, секторальна оцінка ризиків має бути проведена кожним суб’єктом державного фінансового моніторингу та стане невід’ємною частиною Національної оцінки ризиків, проведення якої заплановано на 2019 рік.
Як зазначив Голова Держфінмоніторингу Ігор Борисович Черкаський, внесок кожного учасника системи ПВК/ФТ в Україні при проведенні Національної оцінки ризиків є важливим і вкрай необхідним в руслі протидії новим викликам і загрозам в сфері фінансового моніторингу.
За результатами засідання складено протокол, який буде доведено до відома та врахування в роботі усім зацікавленим державним органам, а також розміщено на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу у розділі «Діяльність»  - «Координація»/«Робочі групи»/«Робоча група з оцінки секторальних ризиків».

Прес-служба
Держфінмоніторингу

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua