Відбулось засідання Ради з питань дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванні тероризму

В Державній службі фінансового моніторингу України 27 липня 2015 року відбулось сімнадцяте засідання Ради з питань дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванні тероризму.
Участь у засіданні Ради взяли представники основних профільних державних органів, задіяних в системі боротьби з відмиванням злочинних доходів та представники саморегулівних організацій.
Насамперед учасники засідання поінформували про заходи, що вживаються для приведення нормативно-правових актів у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом у відповідність до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».
Крім того, суб’єктами державного фінансового моніторингу висвітлено свою роботу щодо надання методологічної, методичної та іншої допомоги суб’єктам первинного фінансового моніторингу у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом.
Окрему увагу на засіданні Ради було приділено обговоренню питання щодо проведення Національної оцінки ризиків легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансування тероризму.
Також, враховуючи надзвичайну актуальність, на засіданні Ради  Держфінмоніторингом презентовано проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії розвитку системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення на період до 2020 року».
За результатами засідання складено протокол, який буде розміщено на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу у розділі «
Діяльність» та доведено до відома та врахування в роботі усім заінтересованим державним органам.

 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua