Відбулось засідання Ради з питань дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванні тероризму

В Державній службі фінансового моніторингу України 22 жовтня 2015 року відбулось вісімнадцяте засідання Ради з питань дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванні тероризму.

Участь у засіданні Ради взяли представники основних профільних державних органів, задіяних в системі боротьби з відмиванням злочинних доходів та представники саморегулівних організацій.

Насамперед учасники засідання поінформували про заходи, що вживаються для приведення нормативно-правових актів у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом у відповідність до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

Крім того, на засіданні Ради розглянуто інформацію стосовно виявлення фінансових операцій, що мають відношення до фінансування тероризму і сепаратизму.

Окрему увагу на засіданні Ради було приділено Держфінмоніторингом обговоренню питання щодо стану підготовки проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії розвитку системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення на період до 2020 року».

Також, на засіданні Ради  обговорено інформацію щодо вжитих заходів для виявлення фактів приховування чи маскування незаконного походження доходів, визначення джерел їх походження, місцезнаходження і переміщення, напрямів використання, а також пошуку, арешту та конфіскації таких доходів правоохоронними органами.

За результатами засідання складено протокол, який буде розміщено на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу у розділі «Діяльність» та доведено до відома та врахування в роботі усім заінтересованим державним органам.

 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua