Відбулось засідання Ради з питань дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванні тероризму

В Державній службі фінансового моніторингу України 3 квітня 2015 року відбулось шістнадцяте засідання Ради з питань дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванні тероризму.
Участь у засіданні Ради взяли представники основних профільних державних органів, задіяних в системі боротьби з відмиванням «брудних» коштів та представники саморегулівних організацій.
Насамперед під час засідання Держфінмоніторингом поінформовано про основні заходи, що на сьогодні вживаються для удосконалення національної системи фінансового моніторингу України та презентовано результати проведеного типологічного дослідження «Актуальні методи, способи та фінансові інструменти фінансування тероризму та сепаратизму».
Також, окрему увагу на засіданні Ради було приділено обговоренню питання щодо приведення суб’єктами державного фінансового моніторингу нормативно-правових актів у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом у відповідність до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».
Крім того, учасників засідання було детально поінформовано про основні аспекти проведення Національної оцінки ризиків легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансування тероризму.
Враховуючи надзвичайну актуальність взаємодії державних органів з суб’єктами первинного фінансового моніторингу, Радою було створено Робочу групу з розгляду проблемних питань суб’єктів первинного фінансового моніторингу - банківських установ.
За результатами засідання складено протокол, який буде розміщено на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу у розділі «
Діяльність» та доведено до відома та врахування в роботі усім заінтересованим державним органам.

 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua