Відбулось перше засідання Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення

Кабінетом Міністрів України 8 вересня 2016 року була прийнята постанова «Про утворення Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (далі – Рада). Відповідно до постанови до складу Ради включено два нових представники із: Національного антикорупційного бюро України та Асоціації «Незалежна асоціація банків України».
7 жовтня 2016 року у Державній службі фінансового моніторингу України відбулось перше засідання Ради.
Участь у засіданні Ради взяли представники основних профільних державних органів, задіяних в системі боротьби з відмиванням злочинних доходів, правоохоронних органів та представники саморегулівних організацій.
Під час засідання було розглянуто питання про заходи, що вживаються для приведення нормативно-правових актів у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом у відповідність до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».
Крім того, була розглянута інформація щодо виявлення фінансових операцій, що мають відношення до фінансування тероризму і сепаратизму.
На засіданні було обговорено та схвалено проект звіту про проведення національної оцінки ризиків у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму.
Крім того, під час засідання членам Ради було презентовано проект постанови Кабінету Міністрів України і Національного банку України «Про затвердження плану заходів на 2017 рік із запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».
За результатами засідання складено протокол, який буде доведено до відома та врахування в роботі усім заінтересованим державним органам, а також буде розміщено на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу у розділі «Діяльність» - «Координація»/«Рада»/«Матеріали засідань Ради»..

Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua