Відбулось четверте засідання Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення

16 лютого 2018 року в Державній службі фінансового моніторингу України відбулось четверте засідання Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (далі – Рада).
Участь у засіданні Ради взяли представники основних профільних державних органів, задіяних в системі боротьби з відмиванням злочинних доходів та представники саморегулівних організацій.
На засіданні було представлено Звіт із взаємної оцінки з відповідними рекомендаціями для України, оприлюдненого за результатами 5-го раунду оцінки Комітетом MONEYVAL системи протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.
Водночас, членів Ради поінформовано про роботу, яка проводиться Державною службою фінансового моніторингу України щодо підготовки проекту Плану дій стосовно удосконалення національної системи фінансового моніторингу.
Також учасниками засідання створено Робочу групу з оцінки секторальних ризиків системи протидії відмиванню коштів (легалізації), одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення та схвалено проект Положення щодо її роботи.
За результатами засідання складено протокол, який буде доведено до відома та врахування в роботі усім заінтересованим державним органам, а також буде розміщено на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу у розділі «Міжвідомче співробітництво» / «Рада з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» / «Матеріали засідань Ради».

Прес-служба
Держфінмоніторингу

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua