Відбулось чергове засідання Ради з питань запобігання та протидії

30 червня 2020 року в Державній службі фінансового моніторингу України відбулось дев’яте засідання Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення
(далі – Рада).

Участь у засіданні Ради взяли представники основних профільних державних та правоохоронних органів, задіяних в системі боротьби з відмиванням злочинних доходів.

На засіданні обговорено та схвалено оновлений План дій щодо удосконалення національної системи фінансового моніторингу за результатами 5-го раунду оцінки MONEYVAL.

Крім того, на засіданні обговорено проєкт другого Звіту про прогрес за результатами 5-го раунду оцінки Комітетом MONEYVAL, результати  типологічного дослідження проведеного Держфінмоніторингом у 2019 році, а також розглянуто та схвалено зміни до Положень про Робочі групи з розгляду проблемних питань суб’єктів первинного фінансового моніторингу – банківських та небанківських фінансових установ.

Водночас, члени Ради (суб’єкти державного фінансового моніторингу) поінформували про стан приведення нормативно-правових актів у сфері ПВК/ФТ у відповідність до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

За результатами засідання складено протокол, який буде доведено для врахування в роботі усім зацікавленим державним органам, а також розміщено на офіційному вебсайті Держфінмоніторингу у розділі «Координація» / «Рада» / «Матеріали засідань»

 ________________________________________________