Відбулось чергове засідання Ради з питань запобігання та протидії відмиванню коштів

14 листопада 2019 року в Державній службі фінансового моніторингу України відбулось восьме засідання Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення (далі – Рада).

Участь у засіданні Ради взяли представники основних профільних державних органів, задіяних в системі боротьби з відмиванням злочинних доходів та представники саморегулівних організацій суб’єктів первинного фінансового моніторингу.

На засіданні Ради було презентовано проєкт Звіту про проведення Національної оцінки ризиків у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму, за результатами розгляду якого членами Ради прийнято рішення про його схвалення.

Крім того, на засіданні розглянуто питання щодо зміни відповідальних виконавців деяких пунктів Плану дій з удосконалення національної системи фінансового моніторингу за результатами 5-го раунду оцінки України Комітетом MONEYVAL, з метою їх ефективної реалізації.

За результатами засідання складено протокол, який буде доведено до відома та врахування в роботі усім зацікавленим державним органам, а також розміщено на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу у розділі «Міжвідомче співробітництво» / «Рада з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» / «Матеріали засідань Ради».

_________________________________________________