Відбулись міжнародні семінари в рамках Інструменту технічної допомоги та обміну інформацією Європейської комісії (TAIEX)

1-4 липня п.р. у м. Києві були проведені міжнародні семінари з актуальних питань боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму на теми:

-   Відмивання коштів та інші фінансові злочини. Виявлення та розслідування фінансових злочинів на фондовому, валютному ринках та в страховому секторі.

-    Міжнародна практика створення спеціалізованого агентства з питань вилучення та управління конфіскованими коштами. Правове регулювання випадків спеціальної конфіскації, управління конфіскованим або арештованим майном в країнах Європи.

Зазначені семінари організовані Інструментом технічної допомоги та обміну інформацією Європейської комісії (TAIEX) за підтримки Державної служби фінансового моніторингу України та її Навчально-методичного центру.

Участь у семінарах взяли провідні експерти країн Європи, а також представники державних і правоохоронних органів України, що провадять діяльність у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.

Зазначені семінари є зручною та ефективною платформою для отримання нових знань, обміну досвідом та налагодження конструктивних робочих зв’язків між експертами вітчизняних та іноземних органів.