Відбулась зустріч Голови Держфінмоніторингу з Координатором проектів ОБСЄ в Україні

В Державній службі фінансового моніторингу України відбулась зустріч Голови Держфінмоніторингу Ігоря Борисовича Черкаського з Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Послом Вайдотасом Вербою.
В ході зустрічі було відзначено результати плідного двостороннього співробітництва між Держфінмоніторингом та Координатором проектів ОБСЄ в Україні в рамках проектної діяльності «Зміцнення спроможності системи фінансового моніторингу України».
Крім того, під час зустрічі було розглянуто та схвалено довготривалу Стратегію співробітництва ПФР і Координатора проектів ОБСЄ в Україні у сфері ПВК/ФТ на 2015-2017 роки.
Основною метою розробки вищезазначеної Стратегії є консолідація зусиль Сторін, спрямованих на розвиток національної системи протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму.
Довідково:
Організація безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) – регіональна організація, яка поєднує 56 країн, розташованих в Північній Америці, Європі й Центральній Азії. У січні 1995 року вона набула статусу міжнародної організації. Україна є учасницею ОБСЄ з 30 січня 1992 року. Сьогодні ОБСЄ – це трансатлантична безпекова структура, повноправним членом якої є Україна.

Прес-служба
Держфінмоніторингу

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua