Відбулась зустріч Голови Держфінмоніторингу України Ігоря Борисовича Черкаського з представниками Посольства США в Україні, Підрозділу фінансової розвідки США, Департаменту юстиції США, Федерального бюро розслідувань США, Посольства Великобританії в Украї

6 березня 2014 року в приміщенні Держфінмоніторингу України відбулась зустріч Голови Державної служби фінансового моніторингу України Ігоря Черкаського з представниками Посольства США в Україні, Підрозділу фінансової розвідки США, Департаменту юстиції США, Федерального бюро розслідувань США, Посольства Великобританії в Україні та Головою Національного агентства по боротьбі зі злочинністю (Підрозділ фінансової розвідки Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії).
В ході зустрічі обговорювались напрямки співробітництва в рамках проведення фінансового розслідування фактів відмивання коштів, зокрема стосовно осіб, причетних до масових вбивств, розкрадання державної скарбниці, корупції та інших злочинних дій. Під час зустрічі особлива увага приділялась обговоренню питання щодо виявленні та блокування коштів, одержаних злочинним шляхом. Також було вирішено створити робочу групу з питань фінансового розслідування.
Голова Держфінмоніторингу України Ігорь Черкаський також зазначив, що високо цінує активну позицію та підтримку державних органів США та Великобританії у проведенні розслідування щодо ідентифікації, виявлення та замороження активів, пов’язаних з сім’єю колишнього Президента України Віктора Януковича та його оточенням.
Довідково:
Постановою Ради Європейського Союзу від 05.03.2014 № 208/2014 щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти осіб, організацій та установ у зв’язку з ситуацією в Україні, оприлюднено список осіб, чиї банківські рахунки будуть заблоковані.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2014:066:0001:0010:EN:PDF

 

Прес-служба
Держфінмоніторингу України

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua