Відбулась зустріч Голови Держфінмоніторингу Ігоря Черкаського та Президента MONEYVAL Ельжбети Франкув-Яскевич

20 грудня п.р. відбулась зустріч Голови Державної служби фінансового моніторингу України Ігоря Черкаського та Президента Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму (MONEYVAL) Ельжбети Франкув-Яскевич.

Під час зустрічі обговорено основні аспекти та результати, отримані в ході проведення 2-ої Національної оцінки ризиків у сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, а також заходи, які вживаються Україною з метою усунення виявлених ризиків.

Окремі слова вдячності на адресу пані Ельжбети Франкув-Яскевич (як представника ПФР Польщі) було адресовано за сприяння та підтримку в багаторічній плідній двосторонній співпраці між Держфінмоніторингом та Підрозділом фінансової розвідки Польщі.

Крім того, Голова Держфінмоніторингу поінформував Президента MONEYVAL, про заходи, що вживаються Службою в рамках підготовки України до розгляду та затвердження 2-го звіту про прогрес за результатами 5-го раунду взаємної оцінки MONEYVAL*.

Ігор Черкаський запевнив свою колегу пані Ельжбету Франкув-Яскевич у незмінності курсу України на шляху до імплементації антилегалізаційних директив Європейського Союзу та гармонізації національного законодавства з міжнародними стандартами у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму.

За результатами проведеної зустрічі було досягнуто домовленостей щодо продовження взаємодії та плідної співпраці в сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

 

* Звіт буде розглянуто та затверджено в липні 2020 року на 60-му пленарному засіданні Комітету MONEYVAL

 

______________________________________