В Держфінмоніторингу проведено міжнародний тренінг Спеціального експертного комітету Ради Європи (MONEYVAL)

В Державній службі фінансового моніторингу України 10 та 11 листопада п.р. було організовано проведення тренінгу за участю міжнародних експертів Спеціального експертного комітету Ради Європи (MONEYVAL), з метою підготовки України до 5-го раунду оцінки системи запобігання та протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму.
Участь у вказаному тренінгу взяли провідні фахівці  Держфінмоніторингу, державних регуляторів, правоохоронних органів та приватного сектору, що опікуються питаннями фінансового моніторингу.
В ході зазначених тренінгів, європейськими експертами детально поінформовано українських фахівців про процедурні, законодавчі та практичні питання проведення оцінки MONEYVAL, що базуватиметься на Нових Рекомендаціях FATF та Методології оцінки їх FATF.
Також, під час вказаного тренінгу представниками Держфінмоніторингу та іншими державними органами України презентовано інформацію про прогрес у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, відповідно до безпосередніх результатів Методології оцінки Рекомендацій FATF.

 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua