У місті Одеса проходить міжнародний науково-практичний семінар на тему «Боротьба з відмиванням коштів/фінансуванням тероризму: ризики, виклики та досягнення»

У місті Одеса 11-12 жовтня 2018 року проходить спільний міжнародний науково-практичний семінар, організований Державною службою фінансового моніторингу України під егідою Організації з безпеки та співробітництва в Європі (OSCE) та антикорупційної Ініціативи ЄС в Україні (EUACI) на тему «Боротьба з відмиванням коштів/фінансуванням тероризму: ризики, виклики та досягнення».
Участь у семінарі візьмуть міжнародні експерти, які, зокрема, були оцінювачами відповідності національної системи фінансового моніторингу стандартам FATF.
Головна мета семінару – встановлення діалогу на високому рівні з відповідними державними органами з метою подальшого розвитку та удосконалення системи запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.
Окремий наголос слід зробити на тому, що зазначений семінар має високу актуальність та практичну значущість для представників правоохоронних та судових органів. В ході його проведення планується обговорення питань з реалізації заходів щодо усунення недоліків, виявлених за результатами 5-го раунду оцінки MONEYVAL.
Також окрему увагу під час семінару буде приділено питанням щодо розслідування злочинів у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму.
 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua