У місті Львові проходить інтегрована панельна дискусія на тему: «Фінансовий моніторинг 2021»

У місті Львові з 2 по 3 грудня 2021 року проходить інтегрована панельна дискусія, організована Державною службою фінансового моніторингу України за підтримки Координатора проєктів Організації з безпеки співробітництва в Європі (ОБСЄ) та Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI) на тему: «Фінансовий моніторинг 2021».  

Участь у дискусії приймають представники Офісу Президента України, Верховної Ради України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства юстиції України, Міністерства економіки України, Державної служби фінансового моніторингу України, Національного банку України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, Верховного суду, правоохоронних органів, а також представники професійних організацій суб’єктів первинного фінансового моніторингу.

Також, у заході беруть участь міжнародні AML експерти, зокрема, Голова Комітету MONEYVAL, провідні експерти міжнародного рівня, представники Координатора проєктів ОБСЄ та Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI).

У ході дискусії обговорюються питання, які присвячені особливостям імплементації антилегалізаційного законодавства з урахуванням сучасних викликів та актуальних тенденцій розвитку України. Окрему увагу учасники дискусії приділяють загальним трендам, проблемам та перспективам розвитку системи запобігання то протидії з точки зору регулювання та нагляду за суб’єктами первинного фінансового моніторингу. Крім того, під час обговорення розкриваються практичні аспекти боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.

Як зазначив Голова Державної служби фінансового моніторингу України Ігор Борисович Черкаський: «Даний захід має високу актуальність та практичну користь для представників державного та приватного секторів, задіяних у побудові ефективної фінансової системи, захищеної від ризиків кримінального втручання».

У подальшому Держфінмоніторингом планується продовження співробітництва з Координатором проєктів Організації з безпеки співробітництва в Європі та Антикорупційною ініціативою ЄС в Україні в рамках проведення подібних заходів на центральному та регіональному рівнях.

__________________________________________________