У місті Львові проходить інтегрована панельна дискусія на тему: «Фінансовий моніторинг 2020»

У місті Львові з 10 по 11 грудня 2020 року проходить інтегрована панельна дискусія, організована Державною службою фінансового моніторингу України під егідою Координатора проектів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (OSCE) на тему «Фінансовий моніторинг 2020».

Участь у дискусії приймають представники Верховної Ради України, Координатор проектів ОБСЄ, Державної служби фінансового моніторингу України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національного банку України, Міністерства фінансів України, Міністерства цифрової трансформації України, Апарату Ради Національної безпеки і оборони України, правоохоронних органів та ін.

Також, у заході беруть участь міжнародні AML експерти, зокрема постійний партнер Eu-AcT Project, UNODC - United Nations Office on Drugs and Crime та CoE EU Partnership for Good Governance.

Особлива увага під час дискусії приділена питанням, що допоможуть зрозуміти актуальні ризики відмивання коштів та фінансування тероризму в різних секторах економіки. Окремий акцент під час обговорення зроблений на обміні досвідом щодо найкращих практик антилегалізаційного стримування, а також особливостях імплементації міжнародних норм у національне законодавство на прикладі провідних країн світу.

Як відмітив Голова Державної служби фінансового моніторингу України Ігор Борисович Черкаський: «Дана дискусія має високу актуальність та науково-практичну значущість, як для представників суб’єктів державного фінансового моніторингу, так і для представників правоохоронних органів».

У подальшому Держфінмоніторингом планується продовження співробітництва з Координатором проектів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (OSCE), в рамках проведення подібних заходів.

 

_______________________________________________________