У Держфінмоніторингу відбувся міжнародний семінар на тему «Фінансові розслідування із залученням офшорної складової, трастів, віртуальних активів та публічних діячів»

18 листопада 2021 року в Державній службі фінансового моніторингу України відбувся міжнародний семінар на тему «Фінансові розслідування із залученням офшорної складової, трастів, віртуальних активів та публічних діячів», організований за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI).

Участь в семінарі взяли міжнародний експерт, представники Держфінмоніторингу, Національного антикорупційного бюро України, Державного бюро розслідувань, Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, Вищого антикорупційного суду, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного агентства з питань запобігання корупції.

Під час семінару були обговорені кращі міжнародні практики і тренди у фінансових розслідуваннях із залученням PEPs та трастів; визначені особливості використання комплексних корпоративних структур для приховування КБВ в схемах відмивання коштів; окрему увагу приділено питанням залучення віртуальних активів для приховування злочинних доходів. Також учасники ознайомилися із загальною практикою проведення фінансових розслідувань НАБУ з використанням аналітичних продуктів (IT систем).

У подальшому Держфінмоніторингом планується продовження співробітництва з Антикорупційною ініціативою ЄС в Україні (EUACI) в рамках проведення подібних заходів на центральному та регіональному рівнях.

__________________________________________