У Державній службі фінансового моніторингу України перебуває місія Міжнародного валютного фонду

З 5 травня п.р. в Держфінмоніторингу розпочала свою роботу місія Міжнародного валютного фонду щодо надання технічної допомоги в сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму.
Також участь у роботі місії взяв постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше (Jerome Vacher).
Представників МВФ детально поінформовано про проведену Держфінмоніторингом роботу щодо удосконалення національного законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.
Крім того, експертів МВФ ознайомлено з останніми практичними результатами роботи Держфінмоніторингу, як підрозділу фінансової розвідки.
Під час подальшої роботи з місією увагу буде приділено обговоренню результатів роботи Держфінмоніторингу з отримання, аналізу інформації про підозрілі фінансові операції та надання до правоохоронних органів відповідних узагальнених матеріалів, а також налагодження співпраці з новоствореним Національним антикорупційним бюро України.
Держфінмоніторинг та Міжнародний валютний фонд продовжуватимуть співпрацю задля ефективного впровадження в Україні ефективних механізмів боротьби з відмиванням «брудних» коштів та фінансуванням тероризму.

 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua