Спеціальним Комітетом Ради Європи MONEYVAL схвалено Звіт України у сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму

Делегацією України на чолі з представником Державної служби фінансового моніторингу України у період з 14 по 18 вересня п.р. у м. Страсбург, Французька Республіка, прийнято участь у 48 Пленарному засіданні Спеціального Комітету експертів Ради Європи з питань взаємної оцінки заходів боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму (MONEYVAL).

Під час Пленарного засідання MONEYVAL українською делегацією було презентовано третю доповідь стосовно прогресу в Україні у сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.
За результатами обговорення Звіту прогресу України, Комітет MONEYVAL схвалив представлену Україною інформацію та позитивно відзначив заходи, які вживаються Кабінетом Міністрів України у зазначеній сфері.
Своїм офіційним листом на ім’я Голови Держфінмоніторингу Ігоря Черкаського, Голова Комітету MONEYVAL Антон Бартоло підтвердив, що Пленарне засідання MONEYVAL задоволене наданою Україною інформацією та досягнутим прогресом у сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму в Україні, та схвалює Звіт про досягнуті результати.
Зазначена оцінка європейського співтовариства, у тому числі і позитивний результат місії експертів Європейського Союзу щодо виконання Україною вимог з лібералізації візового режиму у сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, свідчать про цілеспрямовані та результативні кроки України у реформуванні національної системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.
 
Довідково: Спеціальний комітет експертів Ради Європи із взаємної оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансування тероризму (MONEYVAL) був створений у 1997 році і є головним механізмом моніторингу в Європейському Союзі у цій сфері.
Комітет MONEYVAL здійснює оцінку відповідності країн-членів усім міжнародним стандартам у правовому, фінансовому та правоохоронному секторах шляхом надання експертної оцінки у ході взаємних оцінок у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму.
 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua