Держфінмоніторинг окреслює ризики, які несе РФ Глобальній фінансовій безпеці та Світовому порядку

Держфінмоніторингом опубліковано схему ризиків, які несе РФ Глобальній фінансовій безпеці та Світовому порядку.

Ця схема демонструє характер руйнівного впливу терористичної війни, яку веде РФ проти України, та показує місце, роль та дії ключових інституцій, що забезпечують Глобальну фінансову безпеку та Світовий порядок. Її аналіз дає можливість провести паралелі між порушеннями з боку РФ Женевських конвенцій та інших спеціальних конвенцій, які перебувають під мандатом Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) та Рекомендацій FATF.

У період з 20 по 24 лютого п.р. у м. Париж (Франція) відбудуться Робочі групи та Пленарне засідання FATF.

Відповідно до заяв, опублікованих у березні, квітні, червні та жовтні 2022 р., FATF наголошує, що всі юрисдикції повинні бути пильними щодо можливих ризиків від обходу заходів, застосованих до РФ з метою захисту міжнародної фінансової системи.

FATF вже затвердила ряд обмежень членства РФ в організації, що стосуються позбавлення РФ всіх її керівних функцій та заборон брати участь у поточних і майбутніх проектах FATF, а також у засіданнях регіональних органів за типом FATF (FSRB), у статусі члена FATF.

Крім того, FATF продовжуватиме стежити за ситуацією та розглядатиме на кожному зі своїх пленарних засідань питання РФ.

З урахуванням зазначеного, Держфінмоніторингом продовжується комунікація з FATF та робота щодо збору матеріалів, які можуть стати базою для подальшого санкціонування РФ в рамках FATF. При цьому, наголошуємо, що нами суворо дотримуються загальноприйняті принципи конфіденційності та нерозголошення даних у співпраці з FATF.

Ми продовжуємо закликати глобальні інституції ПВК/ФТ/ФРЗМЗ діяти рішуче та застосовувати ефективні рішення, щоб допомогти зупинити жорстоку та неспровоковану агресію РФ проти України і захистити Глобальну фінансову систему від загрозливої поведінки РФ. Позбавлення членства РФ у FATF та включення РФ у чорний список FATF – це ті дії, які може зробити FATF для протидії фінансуванню з боку РФ заходів що підривають Глобальну фінансову безпеку та порушують Світовий порядок.