Щодо публічного звіту Голови Держфінмоніторингу за 2021 рік

Відповідно до статті 45 Закону України «Про державну службу» та Типового порядку проведення публічного звіту керівника органу виконавчої влади, затвердженого наказом Національного агентства з питань державної служби 20.12.2016 № 277 та зареєстрованого у Міністерстві юстиції України від 11.01.2017 за № 28/29896, із врахуванням запровадження воєнного стану в Україні та наслідків його введення, представляються матеріали публічного звіту Голови Державної служби фінансового моніторингу України Ігоря Черкаського за 2021 рік.

У цих матеріалах висвітлено діяльність Держфінмоніторингу у реалізації в 2021 році державної політики у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

У 2021 році робота Служби була сконцентрована на подальшому правовому забезпеченні національної системи фінансового моніторингу, поглибленні роботи з фінансових розслідувань та впровадженні положень національної стратегії для системи антилегалізаційного стримування.

З 24 лютого 2022 р. Російська Федерація (РФ) здійснює повномасштабну збройну агресію (кровопролитну війну) проти України, створюючи загрозу державності України та її територіальній цілісності.

В умовах воєнного стану, Держфінмоніторингом рішуче вживаються посилені і комплексні заходи з метою подальшої економічної ізоляції РФ на міжнародній арені у співпраці з національними партнерами та здійснюються проактивні кроки до повної Перемоги України.

З матеріалами публічного звіту можна ознайомитись на офіційному вебсайті Держфінмоніторингу у розділі Діяльність / Звіти про діяльність / 2021 рік.

Слава Україні!

___________________________________