Щодо Керівництва FATF стосовно протидії фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення

Державною службою фінансового моніторингу України перекладено та розміщено на офіційному веб-сайті Керівництво FATF щодо протидії фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, яке розроблено Групою з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF).
В даному Керівництві FATF викладені рекомендації стосовно імплементації фінансових положень Резолюцій Ради Безпеки ООН з протидії розповсюдженню зброї масового знищення.
За результатами п’ятого раунду взаємної оцінки України у сфері протидії відмиванню коштів та фінансування тероризму, Комітет експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму (MONEYVAL) зазначив, зокрема, про необхідність удосконалення міжвідомчого співробітництва щодо протидії фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.
У зв’язку з цим, Держфінмоніторинг продовжує вживати дієві заходи в контексті виконання міжнародних стандартів у сфері запобігання та протидії загрозам відмивання коштів, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.
З Керівництвом FATF щодо протидії фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Держфінмоніторингу у розділі «Діяльність»  - «Міжнародне співробітництво»/«Міжнародна діяльність»/«Рекомендації міжнародних організацій».
 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua