Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію № 2462 проти фінансування тероризму

28 березня п.р., Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію № 2462 щодо протидії фінансуванню тероризму. Резолюція 2462 зобов'язує країни-члени ООН привести своє внутрішнє законодавство у відповідність із завданнями щодо переслідування і покарання тих, хто прямо або опосередковано фінансує терористичні організації або терористів.
У новому документі члени Ради Безпеки ООН нагадали державам про необхідність виявляти всі канали фінансування тероризму і притягати до кримінальної відповідальності причетних. Рада Безпеки рекомендує державам створити підрозділи фінансової розвідки, підвищити транспарентність фінансових операцій, максимально ефективно використовувати потенціал Інтерполу, та активно співпрацювати з FATF, в тому числі шляхом внеску в її діяльність з моніторингу ризиків фінансування тероризму.
Також, у Резолюції зазначається що санкції являються важливим інструментом щодо підтримки та відновлення міжнародного миру та безпеки, у тому числі у питаннях боротьби та фінансування тероризму.
В заключення, в Резолюції пропонується державам-членам представити до кінця 2019 року в письмовому вигляді інформацію щодо заходів вжитих для попередження фінансування тероризму.
Резолюцію розміщено в розділі «Діяльність» - «Міжнародне співробітництво»/«Міжнародні стандарти»/«Стандарти ООН».
 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua