Публічна заява Голів Егмонтської Групи підрозділів фінансової розвідки (ПФР) у зв’язку військовою агресією проти України

На відкритій частині офіційного веб-сайту Егмонтської Групи підрозділів фінансової розвідки (ПФР) оприлюднено Публічну заяву Голів ПФР, в якій висловлено глибоку стурбованість руйнівними наслідками нинішньої військової агресії проти України.

Егмонтська Група зазначає, що міжнародне співробітництво має вирішальне значення для пом’якшення ризиків фінансових злочинів, що розвиваються, та придушення фінансування тероризму. Враховуючи, що до складу Егмонтської Групи входить 167 ПФР по всьому світу, співпраця між підрозділами фінансових розвідок та обмін розвідданими можуть мати значний вплив у глобальному масштабі.

Егмонтська Група констатує, що ситуації, подібні до тієї, що нині має місце в Україні, перешкоджають створенню взаємної довіри між юрисдикціями Егмонтської Групи, окресленої Статутом і Принципами обміну інформацією Егмонтської Групи та негативно впливають на успіх спільних зусиль з боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.

Егмонтська Група приєднується до міжнародних партнерів у ретельному моніторингу ситуації в Україні та висловлює солідарність з Україною та з усіма, хто страждає від цієї агресії.

З повним текстом Публічної заяви Голів Егмонтської Групи підрозділів фінансової розвідки можна ознайомитись за посиланням: https://egmontgroup.org/news/egmont-group-chairs-statement-on-the-situation-in-ukraine/

Державна служба фінансового моніторингу України, як національний підрозділ фінансової розвідки, є членом Егмонтської Групи з 2004 року та забезпечує активний інформаційний обмін розвідувальною фінансовою інформацією з компетентними органами іноземних країн використовуючи Егмонтську захищену мережу (ESW).

 

_______________________________________