Проведено зустріч Голови Держфінмоніторингу із Головним стратегічним радником Служби іноземних активів Міністерства фінансів США (OFAC)

Сьогодні у приміщенні Державної служби фінансового моніторингу України проведено робочу зустріч Голови Служби Ігоря Черкаського, Головного стратегічного радника Служби іноземних активів Міністерства фінансів США (OFAC)* пана Адама Сміта та представника Посольства США в Україні.
На вказаній зустрічі було обговорено широке коло питань, пов’язаних з розслідуванням фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів та майна колишнім Президентом України Януковичем В.Ф., його близькими, посадовцями колишнього Уряду країни та пов’язаними з ними особами, а також щодо осіб, причетних до організації умисного масового вбивства людей та сепаратистської діяльності на території України.
Особливо, на зустрічі акцентовано увагу на співпраці щодо застосування санкцій, а також взаємної правової допомоги під час повернення злочинних доходів таких осіб та координації дій стосовно здійснення заходів з протидії фінансування тероризму.
За результатами зустрічі було ініційовано започаткування ряду відповідних двосторонніх практичних заходів з метою врегулювання вищезазначених питань.

* Довідково: OFACСлужба контролю за іноземними активами США, що забезпечує застосування санкцій економічного та торгівельного характеру до іноземних юрисдикцій (юридичних та фізичних осіб), як таких, що можуть становити загрозу для міжнародної спільноти.