Проведено зустріч представників Держфінмоніторингу з Делегацією Міністерства фінансів США та Міністерства юстиції США

В Держфінмоніторингу 1 жовтня 2014 року відбулась зустріч представників Держфінмоніторингу з Делегацією Міністерства фінансів США та Міністерства юстиції США на чолі з Заступником Директора Служби контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США Грегорі Гатьянісом (Gregory Gatjanis).
На зустрічі обговорено широке коло питань щодо міжнародної співпраці у сфері боротьби з відмиванням злочинних доходів та фінансуванням тероризму та співробітництва стосовно застосування санкцій до осіб, що підтримують і фінансують тероризм в Україні, зокрема колишнього Президента України Януковича В.Ф., його близьких та посадовців колишнього Уряду, органів влади і місцевого самоврядування.
Крім того, сторони обмінялися досвідом щодо формування переліків осіб, що пов’язані з тероризмом та стосовно яких застосовані міжнародні санкції, у тому числі списку OFAC, що формується Міністерством фінансів США.
За підсумками зустрічі домовлено про продовження діалогу та спільну практичну роботу між Держфінмоніторингом, Міністерством фінансів США та Міністерством юстиції США з актуальних питань боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму.

Прес-служба
Держфінмоніторингу

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua