Проведено міжнародний тренінговий семінар з питань фінансового моніторингу за підтримки Республіки Польща

В Державній службі фінансового моніторингу України з 24 по 26 листопада 2015 року організовано міжнародний тренінговий семінар на тему «Обмежувальні заходи щодо деяких країн і законодавство з протидії відмиванню коштів або фінансуванню тероризму», який проведено в рамках технічної допомоги Міністерства фінансів Республіки Польща.
Участь у тренінговому семінарі взяли представники Міністерства фінансів Республіки Польща та провідні фахівці Держфінмоніторингу, державних регуляторів і правоохоронних органів, що опікуються питаннями протидії відмиванню коштів або фінансуванню тероризму.
Під час семінару було детально обговорено інформацію щодо режиму міжнародних санкцій у боротьбі з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, зокрема у світлі світових стандартів щодо санкційного режиму.
Крім того, на вказаному тренінгу здійснено огляд міжнародного законодавства з протидії відмиванню коштів, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення та надано оцінку найбільш ефективним методам з використання попереджувальних заходів в боротьбі з фінансуванням тероризму, у тому числі на прикладі застосування ризик-орієнтованого підходу.
Також, на семінарі було презентовано вимоги IV Директиви ЄС щодо протидії відмиванню коштів або фінансуванню тероризму та практичні аспекти її дотримання.

 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua