Проведено міжнародний семінар з питань фінансового моніторингу

Державною службою фінансового моніторингу України, ОБСЄ та Німецьким товариством з міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH  3 та 4 березня 2016 року у м. Львові організовано проведення спільного міжнародного науково-практичного семінару на базі регіонального підрозділу Навчально-методичного центру Держфінмоніторингу України у м. Львів на тему «Новації підзаконних нормативних актів у сфері фінансового моніторингу».

Участь у семінарі взяли міжнародні експерти, у тому числі представник Підрозділу фінансової розвідки Республіки Польща та провідні фахівці Держфінмоніторингу, державних регуляторів і правоохоронних органів, у тому числі регіонального рівня, що опікуються питаннями боротьби з відмиванням коштів або фінансуванню тероризму, а також фахівці суб’єктів первинного фінансового моніторингу та представники громадськості.

Під час міжнародного семінару розглянуто досвід Польської Республіки в сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму.

Держфінмоніторингом під час семінару презентовано інформацію щодо розвитку і координації національної системи фінансового моніторингу в Україні, подальші перспективи розвитку та шляхи удосконалення законодавства України у сфері фінансового моніторингу.

Окрему увагу на семінарі було присвячено питанням законодавчого забезпечення та стану проведення Національної оцінки ризиків в Україні.

Також, під час семінару обговорено шляхи вирішення проблемних питань щодо здійснення фінансового моніторингу суб’єктами первинного фінансового моніторингу та необхідності удосконалення законодавства України у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму.

 
Прес-служба
Держфінмоніторингу

presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua