Проведено міжнародний семінар з питань фінансового моніторингу та протидії корупції

 Державною службою фінансового моніторингу України та Німецьким товариством з міжнародного співробітництва (GIZ) 21 та 22 січня 2016 року у м. Харків організовано проведення спільного міжнародного науково-практичного семінару на базі регіонального підрозділу Навчально-методичного центру Держфінмоніторингу у м. Харків на тему «Механізми запобігання корупційним проявам публічних діячів як інструмент антикорупційної політики».
Участь у семінарі взяли міжнародні експерти та провідні фахівці Держфінмоніторингу, державних регуляторів і правоохоронних органів, у тому числі регіонального рівня, що опікуються питаннями боротьби з відмиванням коштів або фінансуванню тероризму і протидії корупції, а також фахівці суб’єктів первинного фінансового моніторингу.
Під час міжнародного семінару детально розглянуті актуальні питання розвитку національної системи фінансового моніторингу та боротьби з корупцією.
Держфінмоніторингом під час семінару презентовано інформацію щодо розвитку національної системи фінансового моніторингу в Україні, як платформи протидії корупційним злочинам.
Міжнародними експертами поінформовано учасників семінару про особливості співпраці Підрозділу фінансової розвідки та антикорупційних органів, а також інформацію щодо можливостей та переваг досвіду антикорупційної діяльності Литовської Республіки.
Жваве обговорення під час семінару викликали також питання щодо використання цінних паперів в корупційних діяннях та питання декларування майна, доходів та видатків і зобов’язань фінансового характеру за антикорупційним законодавством.
Окрему увагу на семінарі присвячено фаховому забезпеченню розвитку системи фінансового моніторингу за новими міжнародними стандартами та досвід підготовки спеціалістів у сфері протидії відмивання коштів та фінансування тероризму.


 
Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua