Проєкт «ДІЯ-ЄС» та Держфінмоніторинг проводять тренінг для фахівців аналітичного підрозділу Служби

В період з 30 вересня по 02 жовтня поточного року для фахівців аналітичного підрозділу Держфінмоніторингу проводиться триденний тренінг по роботі з програмним забезпеченням IBM i2 Analyst’s Notebook.

Тренінг проходить за підтримки проєкту «ДІЯ-ЄС»*, в рамках заходів із міжнародної технічної допомоги.

В ході проведення тренінгу фахівці Держфінмоніторингу матимуть змогу ознайомитись з функціональними особливостями та інструментарієм програмного забезпечення IBM i2 ANB, яке спрямоване на візуалізацію зв’язків та елементів схем відмивання коштів. В тому числі будуть продемонстровані окремі можливості інтерфейсу IBM i2 ANB, методів відображення даних, побудови зв’язків та відображення видів об’єктів, проведення аналізу та пошуку даних, а також побудови діаграм та гістограм.

Тренінг проводиться з використанням 13 нових персональних комп’ютерів, які передадуться проєктом «ДІЯ-ЄС» Держфінмоніторингу, з метою підвищення його інституційних спроможностей в контексті аналітичних можливостей.

Як зазначив Голова Держфінмоніторингу Ігор Борисович Черкаський: «Співпраця в рамках проєкту «ДІЯ-ЄС» є важливим напрямком для Держфінмоніторингу, адже така різнопланова продуктивна взаємодія сприяє підвищенню технічного потенціалу Служби, а також наближає національну систему протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму до міжнародних стандартів».

_______________________________________________________

* Проєкт «ДІЯ-ЄС: Заходи ЄС з питань протидії наркотикам та організованій злочинності, інтенсивне співробітництво та нарощування потенціалу для боротьби з організованою злочинністю у сфері наркоторгівлі вздовж героїнового маршруту» реалізовується Міжнародною та ібероамериканською фундацією з адміністрування і громадської політики. Держфінмоніторинг є одним із бенефіціарів даного проекту.