Продовжується серія семінарів з тематики виявлення корупційних доходів

У місті Дніпро з 29 по 30 березня 2018 року під егідою Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EU Anti-Corruption initiative) та за участі Державної служби фінансового моніторингу України, Національного антикорупційного бюро України, Національного банку України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг проходить семінар на тему «Виявлення корупційних доходів».
Семінар організований для представників банківських та небанківських фінансових установ, нагляд за якими здійснюється фінансовими регуляторами.
Окремий акцент на семінарі зроблено на проблемних аспектах, пов’язаних із виявленням ризиків при аналізі операцій, що проводяться особами, уповноваженими на виконання функцій держави та місцевого самоврядування; особливу увагу приділено особливостям дотримання вимог національного законодавства в частині встановлення відносин та моніторингу операцій з публічними діячами, їх близькими та пов’язаними особами.
Участь в семінарі в якості доповідачів та експертів приймають представники Державної служби фінансового моніторингу України. Працівниками Держфінмоніторингу висвітлюються питання стосовно супранаціональної та національної оцінки антикорупційних та антилегалізаційних ризиків, а також розглядаються практичні аспекти застосування інструментів та способів легалізації корупційних доходів у сфері обігу цінних паперів, наданні страхових послуг тощо.
У подальшому Держфінмоніторингом планується продовження співробітництва з Антикорупційною ініціативою Європейського Союзу в Україні, в рамках проведення подібних заходів на центральному та регіональному рівнях.

Прес-служба
Держфінмоніторингу
presa@fiu.gov.ua
www.fiu.gov.ua