Привітання з нагоди 15-ї річниці утворення Державної служби фінансового моніторингу України

Шановні колеги!

Сьогодні, 10 січня 2017 року виповнюється 15 років з дня утворення Урядом України Держфінмоніторингу, як національного підрозділу фінансової розвідки України.
Щиро вітаю з цим Ювілеєм весь колектив Держфінмоніторингу та учасників національної системи фінансового моніторингу, що представлені нашими партнерами: державними органами, суб’єктами первинного фінансового моніторингу, громадськими та саморегулівними організаціями антилегалізаційної сфери.
Українська система протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму активно розвивається і удосконалюється з урахуванням міжнародних зобов’язань України.
Ці 15 років, що минули ознаменувалися великою кількістю подій, що супроводжувались Держфінмоніторингом, які стали основою для ефективного розвитку в Україні дієвих державних інститутів та механізмів запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.
Лише за останній час Держфінмоніторингом на рахунках, пов’язаних із колишніми високопосадовцями, заблоковано понад 1,5 млрд. дол. США, які наразі арештовані, організовано проведення Національної оцінки ризиків, прийнято сучасне законодавство, суттєво удосконалено міжвідомче та міжнародне співробітництво.
Результати 15-ти років роботи нашої організації дають можливість твердо та з гідністю заявити, що Держфінмоніторинг і надалі налаштований направляти всі свої зусилля і потенціал на подальший розвиток національної системи фінансового моніторингу.
Ми наполегливо працювали, працюємо і будемо працювати на користь усього українського суспільства та зміцнення України, як європейської держави.
Миру й добра усім, натхнення та успіхів.

З повагою
Голова Державної служби
фінансового моніторингу України

Ігор Черкаський