Привітання Голови Державної служби фінансового моніторингу України Черкаського Ігоря Борисовича з нагоди запровадження Дня працівника системи фінансового моніторингу

Шановні працівники системи фінансового моніторингу !

Сьогодні Президентом України підписано Указ № 523/2020, яким в нашій країні 28 листопада запроваджено День працівника системи фінансового моніторингу.

Саме в цей день у 2002-му році Верховною Радою України було прийнято перший в історії незалежної України Закон про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, яким започатковано національну систему фінансового моніторингу.

Запровадження Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України цього професійного дня є визнанням високого авторитету заходів, що вживаються учасниками національної системи фінансового моніторингу та значних результатів її роботи.

Переконаний, що зазначений крок безумовно позитивно вплине на реалізацію міжнародного співробітництва України з FATF та Комітетом Ради Європи MONEYVAL.

Щиро вітаю з цією урочистою подією колектив Держфінмоніторингу та працівників всіх учасників національної антилегалізаційної системи, що представлені нашими партнерами – державними та правоохоронними органами, суб’єктами первинного фінансового моніторингу, громадськими та саморегулівними організаціями сфери фінансового моніторингу.

Українська національна система протидії відмиванню кримінальних доходів та фінансуванню тероризму планомірно удосконалюється з урахуванням міжнародних зобов’язань України.

Лише за останній час прийнято сучасне законодавство, що відповідає світовим стандартам, удосконалено міжвідомче та міжнародне співробітництво, а приватний сектор продуктивно підтримує та активно бере участь у цьому процесі.

Результати роботи дають можливість твердо та з гідністю відмітити про нашу налаштованість направляти всі свої зусилля і потенціал на подальший розвиток національної системи фінансового моніторингу.

Продовжуємо наполегливо працювати на користь українського суспільства та підвищення міжнародного авторитету України !

 

З повагою, Ігор Черкаський